Uppdateringen blir som vanligt imorgon!

Sätter mig och skriver ett antal tidsinställda nu!
Dagen då jag provred Texas... Mini Linn 9 år :)

Danderyds sjukhus

Jag och mamma har fått ett eget rum på sjukan, med en säng, två stolar och ett handfat. Inte så lyxigt haha! Sen sa sjuksköterskan "Här får du en knappt som du trycker på ifall du vill något" haha, vilken roomsevice, men antar att de inte kommer med mat. Kanske ska testa? ;p I vilket fall som helst är sjukhus äckligt, de luktar äckligt och massor med läskiga människor går runt som zombies. Hoppas vi kommer här ifrån snart... Spökhus liksom! Har redan varit här i en timme, och börjar tröttna.. De kunde ju ställt in en tv tycker man ju, om man nu ska ligga här framöver...

Ingen mottagning

Har suttit ute i i Skogen i Norrtälje utan mottagning vilket har gjort så att de inte blivit någon bloggning. Har inte haft så mycket tid till de heller då jag har haft fullt upp med att ta hand om Ragnar. Har suttit och drömt om att äta på Max och nu på vägen hem så säger mamma att hon ska utfodra mig på Max. Vilken tankeläsare, och vilken lycka! Blir åk sjuk av att titta ner på iPaden nu när vi åker bil så de får bli uppdatering ikväll :)

Trött

Just nu är jag så trött på allt, fick tillbaks min telefon eller kan man ens säga min telefon? Jag fick en ny, visst det är ju skönt med en ny telefon, snabb och fräsch, men det är inte så jag ser det. Min telefon var en del av mig, jag hade designat den själv, jag hade värdefulla bilder som jag kan gråta över att jag inte har kvar.. och alla minnen jag haft med den. Nu låter det som jag pratar om ett litet barn som har dött men jag vill ha min telefon tillbaka, iaf allt innehåll och min baksida (ni som känner mig vet vad jag menar). Ni som har mitt nummer kan väl bara skicka ett SMS med erat namn, jag skulle uppskatta det väldigt mycket. Sen idag när jag kom hem såg jag hur mycket jag har att göra och jag orkar inte tänka på det som händer och innan jag åker till Falsterbo och Gotland måste jag reda ut några grejer så jag kommer vara aningen frånvarande någon dag men kommer tillbaks med det dubbla!
 

Texas, min ena B-ponny

Okej, jag var liten och ful (säger inte att jag är snygg men påpekar de) på alla bilder så ingen mobbning här tack :)
Här får ni lite bilder från min tid med den bästa ponny jag någonsin haft! Nej, jag är inte värsta western ungen men Texas hade stegrat och jag hade ramlat av och han hade trampat på mig vilket ledde till att jag tycket det var otäckt och då åkte vi till en tjej som hjälpte mig med Texas.. Orkar inte berätta allt men hon har varit med alla mina ponnysar och hjälpt mig :) Typ som ett "lär känna din häst" läger!
 
Underbara ponny som bor nu hos världens sötaste och bästaste och snällaste Annie som tar hand om lille Texas på bästa sätt<3
 

Ett försök till en ny video!

VILKET INTE GÅR BRA!
 

Och nu handlar de inte om tråkighet utan datorn är sär. Sminkade oss lite halv stört sådär men sen gick de inte. Snart ska Linda hem, fast först ska hon hjälpa mig med att bädda. Och jo jag kan bädda men inte sånna där bredlakan! 
 
Det blir antagligen frågestund del 2 i skrift :)
 
 
 
 

Right here right now

Nu sitter jag med Ragnar och kollar på när Linn har ridlektion och det ser faktisk väldigt bra ut! När hon är klar ska vi åka hem och svara på de sista frågorna och om det slutar blåsa och solen tittar fram igen kanske vi kan sola eller iaf bada! :)
 
 
Arkiv bättre än inget! 
 

Frågestund del 1

Videon är konstig i mellan åt, Linn är förkyld och låter som en täppt anka(?) men åt minstone så bjuder vi lite på oss själva :) 

 

Vi ser inte så där roliga ut i verkligheten... bara så ni vet!


Angående videoinlägg

Vi har suttit i 3 timmar nu och försökt få till de vilket ni kan ana, att de inte gått så bra. Vi har gjort 56 omtagningar, vilket har gjort oss rätt trötta på de här. Första videosarna var sjukt speedade, sen gick de utför och blev tråkigare.. Vi tar tag i de här imorgon bitti så får ni två delar. Vi ber om ursäkt för detta! /Personalen
 
Jaja, tror inte att så många dog av denna händelse vilket vi är glada över. Men de blev verkligen rekord på tråkighet och de är ingen som vill se de! ;)
 
 
Ehm, minernas konungar, tyvärr fick ni inte se en av mina finaste miner i denna bild men jag bjuder stort på Linda!'
 
Vill ni se störda videosar med svaren, där allt inte går enligt planerna eller vill ni se "perfekta" utan misstag?
 

Precis badat!

STANDARD!
 
Nu ska jag och Linda gå ner till köket och laga mat! Hemmafruar som vi är :) Efter vi har ätit ska vi fixa frågestund videon. Vill någon ha svaren i skrift som inte får upp videos på sin dator/mobil? Antar inte de men värt att fråga.
Håll ögonen öppna för ikväll så ska ni få se två ufon :) Haha, man ser ju inte bra ut...
I Täby köpte vi skal till våra mobiler, båda tycket ett var fint så båda köpte lika. Värsta kompis skalet bah!!
 
Och vår kladdkaka från igår!
 

Jag vill vara en rosa ponny som bajsar fjärilar!

Det skulle vara så underbart om Linn fick ha en kompis som inte´liknar gubben på en tre hjuling i saw. Man kan väl säga att vi var ganska rädda igår när vi badade klockan halv 1 på kvällen, alla ljud och skuggor och tanken av alla skräckfilmer vi sett på sista tiden gjorde inte saken bättre. Kul hade vi iaf och kommer helt klart göra om det någon gång. :)
 
 
 
 
Sällskap.

Jag vill vara en rosa ponny som bajsar fjärilar!

Det skulle vara så underbart om Linn fick ha en kompis som inte´liknar gubben på en tre hjuling i saw. Man kan väl säga att vi var ganska rädda igår när vi badade klockan halv 1 på kvällen, alla ljud och skuggor och tanken av alla skräckfilmer vi sett på sista tiden gjorde inte saken bättre. Kul hade vi iaf och kommer helt klart göra om det någon gång. :)
 
 
 
 
Sällskap.

Dagens planer

*Gå till stallet med Ragnar så han får en promenad
*Mocka, fixa hö, borsta och gå med Bailey på 1 timmas promenad, Ragnar får följa med
*Gå hem
*Göra iordning oss
*Min syster hämtar mig och Linda
*Vi åker till täby centrum och shoppar
*Åker hem och gör videoinlägg till frågestunden!
 
Ragnar få alltså sammanlagt 2h 30min som promenad, så han får ligga hemma i typ 3 timmar själv. Awesome! Tror dessvärre att han kommer svimma av att ha gått så länge?
 
*Igår från natt badet*
 
 

Linda glömde hästen..


27/6 Onsdag

Imorse när jag och Linda vaknade gick vi upp och såg på film. Åt frukost och allt som man nu hittar på när man precis gått upp. Vid 12 tiden gick vi ner till Ica och lämnade filmerna vi hyrde igår. En bra promenad för Ragnar. När vi kom hem så åt vi lunch :) På eftermiddagen så gick vi till stallet, Ragnar fick ännu en bra promenix så idag ska han inte klaga. Tog in Bailey, gav honom mat och fixade iordning honom. Gick ut och red i spöregnet, de här regnet spolade bokstavligen bort mig och Bailey. Men... de finns inga dåliga väder bara dåliga kläder, har man djur så har man. De är bara att lida, men efter ett tag gick jag in i ridhuset. Verkade som att Bailey tyckte att de var jobbigt när regndropparna blev som hagel. De som var i ridhuset hoppade så passade på när hindrena ändå var uppställd. Sen om man kan kalla höjden jag hoppade på för att "hoppa", de vet jag inte.. men höjden spelar ingen roll, i alla fall inte för en dressyrmupp som mig! Stackars Linda fick mocka, göra hö påsarna och ta hand om jobbiga Ragnar. Men som mamma säger, han är min lilla jobbiga lillebror men jag älskar honom. Linda verkade inte dö av tiden i stallet då hon innerst inne faktiskt är en stalltant ;)
Nu har vi tryckt i oss en varsinn halva av en kladdkaka och massor av jordgubbar, skulle någon se min mage skulle de kunna tro att jag e 14 änd prägnänt!
 
Tro det eller ej, men nu ska jag och Linda ut och bada i poolen!!
 
Haha, har ni sett något värre? Axlarna krit vita, har ridit i t-shirt, aldrig mer nu på sommaren!
 

GRATTIS!

Tänkte slänga in ett grattis till lilla Ragnar som fyller 2år idag! Även om han inte kan läsa så kan ni få veta att han fyller år. Tyvärr bantar han så han får inga godisar men han fick en köttbulle bara för att jag är snäll. Och missförstå inte ordet banta för vi svällter honom inte, vi skippar allt godis bara och cyklar mycket med honom.
Grattis världens finaste lilla hund!
 
 

Statestisken gåt uppåt!

Vilket är riktigt kul! Vår statestik har varit ganska låg på sista tiden men nu går den upp för varje dag :) Att blogga är så mycket roligare när man vet att man har några som läser...
 
Tänkte påminna om frågestunden som avslutas på torsdag. Har du något att fråga så svarar vi!
 
 

Godmorgon Godmiddag Godkväll

Både Linn och jag somnade mitt i Komedin så vi har sett den nu på morgonen istället. Sist jag kollade på klockan innan jag somnade var den 6 och jag smsade med mina föreldrar, så jag diggar att jag går och lägger mig när mina föreldrar går upp, hehe. Vi har precis ätit frukost och ska snart gå ut med Ragnar.
 
 
 
 
.
 
 
 

Godmorgon Godmiddag Godkväll

Både Linn och jag somnade mitt i Komedin så vi har sett den nu på morgonen istället. Sist jag kollade på klockan innan jag somnade var den 6 och jag smsade med mina föreldrar, så jag diggar att jag går och lägger mig när mina föreldrar går upp, hehe. Vi har precis ätit frukost och ska snart gå ut med Ragnar.
 
 
 
 
.
 
 
 

Nattbloggning

Nu har vi sett klart på skräckisen och jag vet inte vem av oss som kollade mest? Ragnar kanske? Nej... för han låg och sov under vårat stora duntäcke. Nu ska vi se på nästa film, en komedi och sen ska vi gå ut med Ragnar på en kisspaus. Hörs sen Jao ;)
 
 
 
Någon som sett den? :)
 
/De bästa

Skräckis

Nu ska jag tvinga Linda att se en utav de läskigaste filmer jag vet. Usch, tror att jag kommer blunda hela tiden och vet en till som kommer göra de ;) Om vi inte bloggar något imrn så får ni gärna ringa eller ev ringa polisen ifall vi har dött. Nej, nu ska vi inte överdriva här, men just nu mår jag faktsikt lite illa... Jaja, duntäcket i högsta hugg så man kan gömma sig, NU KÖR VI!

Diss till dip dye

Båda vi två tänkte dissa dip dye.
 
Vi tycker att de kan vara snyggt ifall man inte går till överdrift. Till exempel färg är verkligen inte syggt. Det är heller inte särskilt snyggt när det är färger som är helt motsatta varandra, svart och vit till exempel. Ska man göra dip dye på Linn och Lindas sätt så ska färgerna vara så nära varandra som möjligt och de ska vara ojämna längder. Exempel på hur vi kan tycka är helt okej:
 
                                       
 
Och exempel på överdrift/inte vår smak:
 
   
 
Känns som något vi aldrig skulle testa på, på vissa passar något galet som på den här tejen, hon verkar ju vara lite galen sådär ;) :
 
 
                

Frågestund!

Fråga vad ni vill så ska vi svara så gott de går! :)
Frågestunden avslutas på TORSDAG i kanske ett videoinlägg!
 

Tidig stall vistelse

Snart är jag på väg till stallet för att ta hand om lille Bailey. Tänkte om jag fixar allt nu så kan han gå kvar ute längre och äta massa gräs... :) Så är det bara för honom att gå in och sova sen + att jag har mer tid ikväll att göra saker med Linda. Får se vad vi hittar på! Nattbadar i poolen kanske? Eftersom min mamma inte är på bra humör måste jag gå nu och hjälpa henne med massa grejer, mer än hälften är nog mina grejer som mamma börjar tröttna på...
 
*2011* När Bailey var tjock..

Glömde berätta

Igår var det måndag och dagen jag tar hand om Justice i stallet, men Elvira som äger Justice hade glömt medela att hon åkt till Ulltuna så jag åkte till stallet och letade efter lilla Justice i hagen utan resultat så frågade Helena och hon visste inte heller, tillslut smsade jag Elvira och då sa hon att de hade åkt. make sense hehe.
Så istället för att åka hem direkt så stannade jag och ''kelade'' med Helenas föl (helena äger stallet och är en människa så det är ganska obvious att det är hennes hästar som har föl) och gud nåde så söta de är, man vill bara ta med en hem och ställa i bokhyllan. Den hel bruna är snart två veckor och den med stjärn är snart en vecka tror jag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

www.paulineovilma.blogg.se

Visst är det så att när bloggar gör länkbyten och skriver "Kolla in bloggen" så gör man inte de, right? I alla fall inte jag..
 
Men nu tänkte jag göra ett länkbyte med mina två underbara stallkompisar. De heter Pauline och Vilma och bloggar på bloggen www.paulineovilma.blogg.se. Deras inriktning är lite allmänt, om deras ponnysar, om dem själva, dagarna och framtiden och blickar bakåt i tiden. Jag har själv fastnat och är den ända blogg jag läser nästan. Skulle ge dem en chans och gå in och kika runt. Just nu har de en frågestund så har du en fråga spontant kanske du kan ställa den nu? De gör riktigt knäppa uterittsvideos som de lägger upp så man får ett gott skratt. Även om du inte är hästnörd så finns det andra saker de skriver om... De är ju inte i stallet bland hästar hela tiden.
 
 
Ett urval av deras fina bilder, kolla in här så får ni se fler!

Linda Hissar

Jag måste bara hissa Russin, ja, de ovala bruna små sakerna. De är så goda och mycket nyttigare än godis och man kan ju äta dom som godis vilket är bra.
 
 

Införskaffat lunchlådor från ICA

Japp, så är det. Jag och Linda kommer antagligen inte leka hemmafruar och laga lunch varje dag, Linda kan få ta den biten om hon vill men annars så har mamma och jag köpt massor med lunchlådor. Meeeeeennnn.... LINDA ÄTER INGA SÅSER. I alla mater finns såser, liksom smör tillhör sås enligt henne. På mackan äter hon liksom ost och skinka och hur torrt blir det inte med pasta och köttfärssås utan köttfärssåsen liksom? Helt galet. Försökte ta så många utan såser men de fanns en sort. Så antar att Linda får torka bort såsen då.. Petnissa!
Och nej, de var verkligen inte den ärtpannbiffen vi köpte.. Men jag orkade inte fixa någon bild på något annat, mer underhållande, så här får ni nått att se på! 
 

Den fantastiska uteritten med Emma och Lina

Hejsanhoppsan, tänkte berätta om dagens uteritt som blev kaos... bokstavligen!
 
Börjar med ganska lugna hästar, skrittar, känns ganska bra att rida på vanligt bett för första gången på en uteritt. Emma rider Sigge, jag rider Bailey och Lina rider sin Kasper. När vi ska trava kör Bailey galopp och eftersom jag inte har pelham så får jag inte stopp på honom. När vi ska galoppera drar Bailey förbi Sigge och kör sitt egna race. Redan då känner jag att de inte var någon bra idé att rida på vanligt bett. Hursomhelst springer Bailey ifrån alla hela tiden och han kan inte skritta. Vi ska trava och jag vill vara i mitten för att kunna styra in i Sigges rumpa. Men.. Sigge han tycker att något är galet och tvärnitar och vänder (han springer inte iväg utan stannar) varpå Emma åker av, några milimeter från ett vatten dike. Nu är det bara en början på kaoset. Bailey fortsätter sitt egna race och drar iväg i släng trav/galopp. Jag och Emma bestämmer oss för att byta häst. I vanliga fall har Emma sin storhäst (hon red bara på en ponny som hon har nu när ägarna är borta) och hon är två år äldre och kan kanske lättare ta hand om Baileys dumheter. Höll mig kvar på Sigge som var ganska lugn. Bailey fortsatte dumma sig och Kasper var lugn som jag vet inte vad. I alla fall lugnare än Bailey. När vi inte är långt från stallet så kommer två tanter med paraplyer. Jag sitter på Sigge sist och Bailey är först. Bailey vänder och drar och Kasper me, förbi mig och jag på Sigge åker med efter i fullt sken, och Emmas skrik "Baaaaaaaaaaileyyyyyyyyyy" Kände faktiskt glädjen i att jag inte satt på Bailey, men efter alla gånger Bailey skenat iväg med mig hade jag kontroll på Sigge. Kunde få stopp på honom medans jag såg Bailey och Kasper försvinna fortare och fortare bort. Hahah! Sigge stannade men när han väl upptäckte att de andra sprang iväg valde han de också och for iväg medans jag ramlade i backen... Tillbaka gick jag och Emma hem, kändes säkrast...!  
 

Ute på regnbad

Härligt att gå på hundpromenad ute i regnet. Känner mig som en gående vatten droppe... Alls sprider ända Hur vädret är och hur de känner så behöver inte uttrycka mig om hur vädret är just där jag står och hur jag känner :) 
Hursomhelst är jag jätte taggad på att Linda ska bo hos mej den här veckan! Hur mysigt kommer inte de bli? Med ande ord så kommer uppdateringen vara underbar (haha)! 
 
Bailey och jag jobbar nog idag på lösgörande med cavaletti osv :)

Imorgon

Imorgon flyttar jag hem till Linn i några dagar, det har liksom blivit som en vana att på loven flyttar jag hem till Linn.  Vii får se vad vi hittar på. Linn och jag är inga fest människor så det blir nog sitta hemma och kolla film.
 
 
Såhär brukar det se ut när jag är hos Linn. 
 

härliga sovmorgon

Det är så härligt att vakna på morgonen och se att klockan är halv 11, visst man har ju sovit bort halva dagen men om man inte har något att göra och det är dåligt väder kan man ju lika gärna slösa den halvan av dagen.

Ragnar och hans beteende

Ragnar är verkligen en bortskämd hund, på ett väldigt gulligt sätt. Han väntar mer en gärna på att den lilla köttbiten blir hans som ligger på min tallrik. Och oftast blir den hans...
Ragnar vill gärna gå och lägga sig i vettig tid, dvs när jag går och lägger mig. Då smyger han upp till mitt sovrum och kryper ner under täcket. Sen sover han där fram till morgonen. Går man upp tidigt så ligger han kvar i sängen och sover, sover man längre än han så väcker han mig. Han studsar runt i sängen och gör allt för att få mig att vakna. När han har fått mig på fötter vill han sitta i soffan och vila och titta på tv. Precis som mig. Där somnar han igen och har sen svårt för att gå ut på prommenad. Det är väldigt skönt att ha en hund som är som en själv.
 
 

Ingen uppdatering = ingen statestik

Märker verkligen att när man inte är på G med uppdateringen så sjunker statestiken. Även om de är sommarlov så har man inte alltid tid, när man är ledig har man så mycket tid till annat och trycker ihop allt så har man inte tid för bloggen. Därimot när Linda bor hos men nu i veckan så kan vi nog hålla statestiken uppe på gott humör :) Ska lära mig att skriva tidsinställda :)

Baileys uteritt

Idag tvättade jag och Pauline våra hästars boxar :) Efter tvätten red jag ut på en glad Bailey! Galopperade mycket med små skritt pauser på några sekunder/minut för att bygga upp styrka, kondis har han som jag vet inte vad. Varför jag gör så här är för att få hans bakben att aktiveras innan jag börjar samla i uppförsbackar osv. Den träningen passar honom bra i alla fall! 
 
 
Bättre med en arkivbild än ingen alls..

SoLa

Nu ska jag upp på terrassen och sola med moeder teresa (för er som inte vet så kallar jag min mor för moder teresa.) 


Natti Natti

I början på varje sommarlov är jag alltid så trött på kvällarna. Van att gå och lägga mig i halv vettig tid för att inte somna i skolan.. Blir så trött av solen och att bada (även om jag bara gjort de 2 gånger än). Sen på mitten och slutet kan jag vara uppe i två dygn utan att blunda. Vet inte varför de är så bra men ganska kul, när man är trött skrattar man ju väldigt mycket.. I alla fall jag, för ingenting kan jag börja skratta så jag får ont i magen bara så där. Man har bara sommarlov i 10 veckor och de veckorna får man ta vara påoch ha kul, inte läsa böcker som alla rektorer avslutar med att säga på skolavslutningar.. Som om dom läser massor? Eller de gör dom säkert men vi andra har ett liv!
 
Nästa vecka ska min mor till Danmark så tänkte nog umgås lite med Linda om hon kan, hur kul är det att vara själv med en ikke pratande hund? Skulle nog svara, nja inte jätte! Är fruktansvärt mörkrädd så att vara själv är nog inget för mig :)
 
God natt
 
De där är jag fast i hundformat... Zzzz...

Jag som alltid säger att Linda har glömt bloggen...

...ska nog sluta säga så.. för jag har ju inte bloggat något förutom i natt :) Fast jag har inte glömt bloggen, men kan inte blogga från mobilen.
 
Idag så har jag ridit Bailey vilket gick jättebra, red verkligen och fick till allt.. Även fast Bailey var trött, han har ingen energi i ridhuset och uteridbanan var tung efter allt regn som detta vackra sommarland har skapat. Red igenom LA:1 och LA:P1, kändes super även om samlingen innan enkla bytet inte är det bästa då Bailey tycker att vi ska öka som in i tusan :) Efter Bailey borstade jag Wonder och och tränsade henne och skrittade ut i ca 45 min. Hon är så otroligt snäll den ponny. Härlig tjej! Smorde hennes träns och borstade av henne igen.
 
Nu är jag hemma och ska bara ta de lugnt, de är ju SOMMARLOV!
 
Sen kom en liten pyttehäst förbi vårt stall som vi bara var tvungna att klappa på! Såklart...
 
Och en hederlig öron bild som alla tar, uteritten med Wonder :)
 

Om jag har förstått det rätt

Om jag har förstått det rätt så är det 2 veckor kvar tills vi åker till Falsterbo och jag är taggad till tusen ! :D
 
 

Midsommar

Jag har inte haft en så vild midsommar som alla andra verkade ha, men de blev ändå hyfsat roligt speciellt när de vuxna blev lite onycktra. Nu sitter jag och äter frukost framför So You Think You Can Dance och plågas med mina armar som blev brända igår ( de blev inte lite brända kan jag lova ) men ska egentligen inte klaga för det var nog första midsommar som jag kan minnas där solen är framme och värmer. 

 

Bjuder på en bild från igår när vi körde ''lekar'' och där är jag bara lite bränd mot vad jag är nu. hehe :)

återigen, vuxna blir roligare när de är onycktra! 


Piggelin

Tänkte skriva ett inlägg så här mitt på ljusa natten... Liksom de känns som dag, tänkte gå upp och titta på tv/äta frukost tills jag tittade på mobilen. Haha! Undrar vad mamma i sovrummet brevid skulle säga.. "Min dotter går upp vid 4 på morgonen och äter frukost, hur gör dina barn?" Jaja, tänkte väl sova lite nu och sen vakna jätte sent... Sola och bada (inte bada, när de är så varmt i luften känns poolen kall) om vädret tillåter, skulle tydligen bli regn.. Nu är det sommar så de får ta och bli sol, right?

Kvälls fodring..

Har precis kommit hem från kvällsfodringen i stallet, kul att just jag och mamma fick den när man som mest vill vara hemma.. Jaja nu är vi i alla fall hemma och ska äta, sen ska jag tvinga ut mamma och spela kubb :) Tyck vad ni vill men jag tycker att de är skitskoj!

Sola, stallet, Sola

Solade en stund på morgonen, åkte till stallet klockan 13.30 och busade lite med Bailey i hagen, sen gick jag med honom i 30 min och sen borstade jag honom. Sen skulle jag vara extramatte åt Vilmas Wonder, gick med henne och sen borstade jag henne. Nu är det poolen och solen för min del, tror mamma hänger på också!
 
Varför inte få lite glass så här på midsommaren?
Varför jag har kedjan fastsatt som den är, är för att jag har ingen kontroll över honom ifall jag sätter den som ett "vanligt" grimmskaft. Och varför jag har den fastsatt på utsidan är för att annars hänger den och dinglar och stör Bailey :)

Solar

Ligger och solar nu med mamma... Vi ska ligga här i 2 timmar och bli pepparkakor :) Har fått massa färg på armarna efter lägret när man var ute hela tiden. Riktigt snyggt med vita händer efter handskarna och axlar efter pikén. Nu ska de bort! Ha en mysig dag i solen!


Michiolac

Idag den 22 Juni är det ett år sedan Michi somnade in. 
 
 
Saknar dig <3
 

Filmkväll

Ikväll blir det filmkväll för mig och mamma med godis och massa ätbara saker. Nu ser vi på något och om nån timme blir det film! Imorgon, på midsommarafton (är det imorgon?) så är det bara jag och mammsen. Vi ska äta god middag och godis och spela de gamla hederliga spelet KUBB! Eller så är det¨på lördag men vi ska fortfarande spela kubb. De tar ingen ifrån mig, Ha en mysig kväll!
 

Fick rida storhäst!

Sista ritten idag på lägret så fick jag rida min tränares fina stora storhäst, på kandar som jag aldrig gjort förr :) Passage, galopp ombyten och så vidare. Riktigt roligt! Oj vad mycket häst det var att rida.. :) Skump skump! Mexico drog en ur sadeln i början när jag inte riktigt hade kommit på hur jag skulle göra. Efter lite knep och knåp med massor av Gunillas hjälp så fick jag till det, lite i alla fall haha! Han blev lätt i handen och det var riktigt roligt. Nu ska jag ha kvar samma känsla när jag rider Bailey, jag ska i alla fall försöka. Lite lättare på en storhäst som har de där gunget i steget. Nu får ni en bild, och jag vet att jag är i bakvikt men det är inte så lätt när man måste sitta emot den där storisen ;) Haha!
Ska försöka knåpa ihop lite fler bilder, de här var ju inte den bästa...
 

21 Juni och snart midsommar

Jag har inte fått någon riktig uppfattning om när Midsommar är men jag tror att det är imorgon. Jag har precis ätit frukost efter att ha sovit väldigt länge för att heta Linda. Nu ska jag hjälpa mor med bakandet och sen sak jag ut och springa.

Sista dagen

Är på väg till sista träningen, ska bli kul :) Använda alla mina nya tips som gett resultat, ska jag göra idag för att se om de blir bättre.
Ni får en massa bilder sen när datorn inte är paj längre :) I alla fall så har jag lärt känna en urgullig tjej som heter Ebba. Hon och jag har tävlat mot varandra och nu när vi känner varandra är det ju ännu roligare :)

Hem ljuva hem

Nu är jag äntligen hemma igen, vi hade planerat att vara på ön bara en natt men riktigt så blev de inte, vi stannade en natt till. Eftersom internet var dåligt där och blogg.se appen inte vill logga in så fick Linn stå för bloggandet dehär två/tre dagar som jag inte kunnat. Vi har badat, åkt båt, kollat film osv och haft  super kul. YOLO helt klart! Jag är så sjukt trött så kan skriva mer om denna "händelse" imorgon.  :) 
 
 
 
 

Linn har blivit hoppeyttare?

Sista passet idag red jag med en annan tjej, Ebba :) Vi hade bommar och cavaletti, sen frågade vår tränare om vi ville hoppa! Jättekul :D Hon sa att Bailey hoppar jättebra och han är så lugn.. Se vad dressyr gör med hopphästar, han drog inte som han gjorde förr, kom perfekt och hoppade högt. Sen hoppade vi inte så högt, en oxer på 70 vilket han tyckte va pytte och vilket jag tyckte var väldigt lagom ;) Haha,! Nu ska jag och pappa äta på Max! Yummie..

Tränings dag 2

Är på väg till träning nu :) Igår hade Bailey vitt, och jag hade svarta ridbyxor och en "blodröd" (som färgen tydligen heter) piké. Idag första passet har Bailey vitt igen och jag har mörkblå ridbyxor och en ny rosa piké. Tänkte ha orange andra passet men nej, för hur skulle orange se ut när jag har en rosa piké Haha!? Han får ha vitt nästa också bara att jag byter benlindor till ett par rena :) Deras utebana var så lerig efter allt regn så jag fick med mig ett par bruna istället för vita hem igår till tvätten ;) 
 
Det blir tyvärr inga bilder för min del idag.. Kommer inte in på appen så kan inte ens försöka, ibland går det ju? Är det någon som har samma problem dem vet vad felet är?

Tänkte förklara mina problem så ni förstår att det inte är lätt att heta Linn..

Nu är jag faktiskt sur på riktigt.. Tänkte skriva allt i punkt form!
 
• Appen fungerar inte alls
• Tänker skriva ett inlägg från en datorn
• Försöker ladda upp bild till inlägget
• Nu fungerar inte datorn heller
• Skriver ett inlägg utan bild och förklarar läget, hur/varför osv
• Publicerar
 
• "Ett fel har uppstått" (som vanligt då) 
• Skit
• Inlägget hade inte sparats
• Tänkte skriva ett nytt (motvilligt)
• Internet slutar fungera, laddaren till datorn slutar också fungera så datorn stängs av
• Ta ett djupt andetag
• Tar min dator
• Startar
• Kommer ihåg "Juste min dator har fått virus så internet fungerar inte"
• Telefonen 
• Men den är helt sjuk så den ändrar ord som "har" till "fågelbo" osv
• Så pga T9 så har detta inlägg tagit 27 min
 
Den ändrar ord hela tiden.. Utan att ändra blir meningar såhär " jag tyckechatså det här är jättejobenigt " Liksom va? Även om jag har klickarötägg <-- se där, skrev klickar rätt ! Men tydligen inte..
 

Har alla bloggar "bloggtorka?"

Har varit inne på många bloggar idag och knappt nån har bloggat. Knappt vi heller men kan tyvärr inte blogga när jag är social och rider lektion. Lektionen idag gick bra tills Bailey helt plötsligt inte ville och låtsades vara rädd för en buske som han gått förbi minst 500 gånger, har ändå ridit på den banan tre gånger. Han kastade sig och stack iväg ett antal hundra gånger, försökte hålla mig kvar då han tvärnita och stack. Några hästar i hagen bredvid började skena och Bailey stack igen i full galopp tills jag fick tag i tygeln och snurrade runt honom. Visst fick han jättefin trav när han drog iväg. Efter ett tag släppte jag stigbyglarna och tyglarna och satt bara. Höll i mej i sadeln och hängde med i svängarna när han drog. Han var inte rädd, han dumade sig bara.. Jobbigt! Han är så fruktansvärt stark.. Han bara drar iväg..

Nu åker vi..

Nu åker vi från Valla till träningen... Linda får hjälpa mig lite med bloggningen idag annars får de bli lite mer uppdatering ikväll!

Mina två första ponnysar tillsammans, både B-ponnyer, Texas och Knekten.
Knekten är i himlen och Texas bor hos världens bästa tjej, Annie!

Träningsvecka

Denna vecka får det bli massor av tidsinställda pga att jag är på träningsläger med Bailey. Ett pass idag, två imorgon, ett i övermorgon? Inte helst säkert men nått i den stilen :) 

Har aldrig känt av "att man inte vet vad man ska skriva om" förutom att skriva vad man har gjort under dagen. Men på morgonen? "Idag sov jag i 7 timmar, hej då" Så skulle jag kunna skriva men de blir varken intressant eller något att läsa. Ni får gärna komma med lite tips, behöver ju inte vara häst relaterat. 


Ragnar verkar ofta vilja köra?

Om jag hade några miljonlappar i fickan?

Såklart, det skulle vara ballt att ha en ponny (häst) som Totilas. Fast jag tror att bara sitta på den skulle räcka. Skulle nog aldrig vilja ha en Totilas. Tänk vad mycket arbete det ligger bakom, vilken press det skulle vara.. Måste vinna alla tävlingar, måste göra si och så. Tycker att så många slösar bort de härliga ponny åren. Utvecklas tillsammans, göra galna saker, inte känna världens press, kunna rida ut och inte bry sej hur formen ser ut, galoppera på ängar och rida ut flera timmar. Såklart, finns det folk som inte vill göra sånt, och har bara en liten vinnarskalle och det är absolut okej, men jag menar, att hoppa upp på maskiner och inte göra nått, det är inte jag. Jag vill kämpa ett ridpass och känna skillnad, känna att jag har gjort nått för att få det att funka. Alla är olika, just my opinion ;)

Om några år, visst e lilla skogsmulle Bailey en Totilas? Lite mer träning bara Haha! Var och en får ha sina åsikter :)


Om dagen

Idag smorde jag och Patricia alla träns, skönt att få allt putsat in i minsta detalj. Sedan gick vi ut med Bailey i 45 min. Vi gick till Ica, att vara ute med Bailey är som att vara ute gåendes med en blandning mellan åsna och gris på 3 ben som har en trehjuling fast satt i svansen. Gud vad alla kollar! "Titta pappa!" "Kolla!!" "EN HÄST" Visst är det gulligt men ändå. Bailey tyckte att de var lite obehagligt vid Ica och lade tungan över bettet osv. Jobbig häst :) Efter stallet åkte vi hem, efter 6 timmar där. Badade i poolen, efter poolen bubbelbadkar och efter bubbelbadkar duschen.

Imorgon blir det träningsläger till torsdag :) Ska försöka uppdatera men de blir nig på kvällarna eller tidigt på morgonen :) !

Ni får en liten bild här, sen enskilda bilder om jag kan få dom av Patricia :)


Godmorgon alla coolingar!

Satt uppe igår nån timme och spelade rumble me mamma som jag skrev. Vaknade nån gång för ett tag sen, gick ut med Ragnar och nu är jag med Patricia i stallköket och tänkte äta. Sen smörja allt jag äger och har. Smörjer alltid efter jag ridit men idag ska jag plocka isär allt och fixa :)

Arkiv bild pga blogg appen, och ja rosetten åker typ in i ögat men han dog inte. För de blåste, jag satte alltså inte fast den i ögat!!


18 Juni

Godmorgon, har precis ätit frukost och ska snart åka till stallet. Efter stallet ska jag och några kompisar åka till Maddes Ö, japp vi ska vara själva på hennes ö och vi ska grilla och bada och snacka massa skit! Kommer bli super kul!


Världens bästa säng med fluffigt duntäcke och kudde

Tänkte lägga mig nu och spela nått spel på min telefon som jag fastnat lite för. Satt hela vägen till och från Roslagen och till och från Eskilstuna och spelade. Fast nu ropade mamma på mig från sitt sovrum och frågade om vi kunde spela rumble? Tänkte vinna över mina ordboksmamma nu :)

Ragnar idag när han tänkte ta över rollen som chaufför!


17 Juni?

Juni månad är tyvärr inställd pga tekniska problem, vi sänder därför en repris på Februari tills vi löst problemet. Pressmeddelande från skitväder.se


Eskilstunaortens ryttarförening

Parkering:
Stor yta, men de fanns inga parkeringsvakter, så hur folk tänkte när de parkerade vet jag inte.

Framridning:
I ett litet ridhus eller på stor utebana. Såklart man väljer utebanan men de var många som tänkte som jag. Inga "vakter" där heller så var 11 där. Kanske inte ska behövas "vakter" men de blev trångt. Många som skulle visa upp sig och gärna precis framför en så att man inte skulle missa den perfekta ökningen..? Jaja, helt ok och ganska bra underlag. Lite tungt men de berodde på regnet.

Tävlingsbanan:
Två banor samtidigt. Lite svårt att veta hur man fick rida innan startsignal, runt eller hur? De var en flygande start så fick startsignal när jag var var på collectingring. Typ samma underlag som på framridningen.

Café: Var ej där.

Stämning: Bra, kanske lite dryga blickar från vissa ekipage som förstörde helheten men förövrigt mysigt.

Domare: Annelie Gunnarsson. Också en bra domare. Höll med om allt som skrevs. När jag red fel skratta hon bara och de verkade som att hon inte tyckte att jag var helt dum i huvudet. Rättvis.

Övrigt: En anläggning som man vill åka till när man kommit upp i klasserna. Liksom inget mysigt och lugnt gulligt ställe för de som precis börjat tävla, förstå mig rätt men de kändes som alla satsar ekipage var där. När jag var på mina första tävlingar hade vi turen att komma till små gulliga ställen så man kände sig lugn.

3/5


Jäklar!

Har inte så mycket att säga om dagens ritt, hade P1:an i huvudet hela tiden och red fel två gånger och efter de gick allt nerför. Tråkigt! Några sa att de har ridit fel på SM så, de kan hända även den bästa. Inte för att jag är bäst, men ni förstår! :) Nu är det hårdkörning fram till Falun! Och då måste jag försöka skilja på alla program. Kommer nog bli lite klurigt.


Farmor och farfar

Nu är farmor och farfar här och jag har inte bloggat för att vara social. Ikväll måste jag packa för imorgon kommer jag och några kompisar åka iväg till på tisdag, ni får se imorgon om det fortfarande är aktuellt! Imorgon ska jag även till stallet igen och funderar på att rida ut om vädret tillåter anars blir det gamla vanliga ridhus.


Tävling på G

Nu är jag och Bailey på väg till tävling idag igen. Idag är det en lätt/lättare klass, LA:1. Bailey känns inte jättetaggad bak i bussen hehe :) Ni får uppdatering här när vi är på väg hem!

Det går inte att ladda upp bilder... Som vanligt då? Är nån med på att skicka ett hatmail till grundarna av blogg.se appen?? Känns som jag ät på väg att göra de snart ;)


överreagerda en aning

Jag överreagerade kanske en aning förut men ni förstår nog att man blir ganska irriterad när man är helt off i en och en halv vecka.
Nu sitter  jag med familjen och kollar film och jag vet inte vad jag ska göra resten av kvällen ? vi får helt enkelt se :)

Roslagens Rid & Körklubb

Parkering:
Bra parkering, vi har vår buss och vi hade hur mycket plats att lasta ur på. Beror väl vart på parkeringen man står.

Framridning:
De fanns en gräs/jord bana där man fick rida fram och en helt vanlig sandbana. På gräsbanan skrittade jag fram. Tyckte att de var ganska bra att få jättemycket plats att skritta fram på, trava och galoppera om man ville. Sen var det bara att gå in på sandbanan och rida fram. Det är ofta ganska många på en framridningen och att ta plats för att bara skritta känns väl sådär. Sandbanan var ganska smal och många inne samtidigt vilket blev lite trångt. Hatar att tvärnita i galopp för att nån helt plötsligt kommer upp från ingenstans och mosar bort en. Men bra alternativ med två.

Tävlingsbanan:
Två banor samtidigt vilket jag gillar. Kan bli lite jobbigt när ena banan startar och man hör en visselpipa och kan tro att man ridit fel men ändå skönt att fler är på banan. Smaksak! Stor colectingring vilket är toppen då de kan bli lite trångt och man tappar bjudningen.

Café:
Inomhus, vet inte vad de fanns för olika alternativ då pappa/mamma beställde till mig.

Stämning:
Mysigt, lugnt och trevliga människor.

Domare:
Marianne Kurlansky!
Jag tyckte att hon bedömde rättvist och bra. Bedömde de som var bra- bra och de som var dåligt- med sämre poäng. Fick många bra tips då vissa domare bara har en kommentar eller inte skriver något alls på vissa områden i protokollet, hur vet man då hur man ska tänka på? Marianne var en domare som log när jag red in och hälsade! Älskar sånt :)

Övrigt:
Trevlig anläggning men som jag inte kan rekommendera till hästekipage då framridningen var liten.

Något mellan 3-4 pga av framridningen. Gillar stora banor, men de är också smaksak.

För övrigt: 4/5


besviken och arg

Som jag skrev förut så var vi i Täby och då kom jag på att pappa och jag skulle kolla med Tele2 om försäkringen täckte sprickan i mitt glas i min telefon (hade en lika stor spricka i min telefon som Linn har i sin fast på framsidan) och det gjorde den, men först sa gubben i butiken att han inte skulle göra någonting, sen tog han min telefon och gick iväg och sa att han kommer skicka den på lagning, bra tänker jag då kommer den vara klar till på måndag, men nej nej, det kommer ta fucking jävla 10 dagar ! åhh är mobillös i 10 dagar, jag vet inte hur jag ska klara mig!? Och det är på måndag, tisdag och fredag som jag verkligen måste ha den för jag ska träffa massa människor och vi ska planera massa grejer och så ! Nu tror säker de flesta att jag är en barnunge som whinear över en telefon men riktigt så är det inte.
image description
Lånar Linns bild då jag inte har någon på min eller någon passande!

De blev över 50%

Debut i LA:P1:

Framridningen:
Gick riktigt bra! Han kändes mjuk och fin och trampade på ordentligt och kändes allmänt trevlig :)

Banan:
Bailey var jättefin, lite tittig vid bilen där domaren satt i men de släppte. Själv var jag jättenervös, mestadels för att jag inte ville glömma bort banan. Nya moment som vi inte blivit bedömda i men som vi fick bra i. 7:or på enkla byten samt serpentin vilket jag är glad över. Däremot fick jag inte något riktigt swung i mellan trav samt mellan galoppen vilket jag kanske är lite missnöjd med men de var mitt "fel", var alldeles för spänd. Protokollet innehöll, en 4:a, 5:or, 6:or, 7:or och en 8:a.
Fick inte ha så höga krav vilket jag inte hade. Jättenöjd! 58%,
Procenten räckte till en fantastisk sistaplacering men är jättenöjd. Inte placeringen som räknas enligt mej :)

 

Fina Bailey!


Lugnt

Idag har jag segat (som vanligt), jag kan faktiskt sakna det här med att ha en egen häst för man har alltid någonting att göra då! Aja nu sitter jag iaf i bilen och är påväg till täby för att handla och fixa lite grejer. Lycka till till Linn idag, jag hejjar :)


Kravlöst!

Idag är det tävling för mig och Bailey! Vår första P1:a och har endast tränat den i en vecka. Så idag är det inga krav, vi vet att vi inte är färdiga så blir nog ganska nöjd ifall jag får över 50%, om inte, så spelar inte det någon roll. Dessutom är jag sjuk, min näsa går det inte att andas genom för båda näsorna är täppta (jag vet att man har en näsa men ni fattar)! och kan knappt svälja, plus att det ska spöregna när jag startar, så nu har jag ännu mindre krav! :) Känner några som ska tävla på samma tävling som oss idag så säger Lycka till, till er!


Fredag

Sprang 8 km vilket var väldigt härligt, jag är en sån människa som gillar att pressa mig själv och plåga mig lite halv sådär, så jag fortsatte att träna när jag kom hem oxå, det blev ganska mycket träning men väl värt det! Nu sitter jag i soffan med la familla och filosoferar, planerar lite framtid osv. Ska snart gå och lägga mig, är super trött!


..

Ligger i sängen nu och håller på att somna.. Inte likt mig som brukar vara speedad på dagarna. Men ska kravla mig upp nu och lägga mig i en solstol bredvid mamma, kommer antagligen somna och bli tomatröd..

Idag schamponerade jag Bailey och sköljde honom med lite halvt kallvatten så han blir pigg tills imorgon. Han var helt slut idag! Bailey är så mysig att schamponera då han är ursnäll och bara står :)

"Detta inlägg trodde jag publicerades vid 16.."


seg dag

har inga planer idag förutom att jag ska ut och springa.
det är bara 25 dagar kvar tills Linn och jag åker till Falsterbo :D

På väg till...

Är snart på väg till stallet för att rida lektion, eller ska bara rida igenom La:P1 för tränare inför tävling. Efter de ska jag och mamma hem och sola och ha hela dagen framför oss.. Idag är det fredag och de är sommarlov! Jag kan verkligen inte känna att de är sommarlov. För mig känns de som lördag och att det är nära måndag och skola!

Har så roliga grejer att göra i sommar!

•Falsterbo med Linda, sälja mammas jackor och ha det underbart bland alla heztar!

•Falun med Vilma! Meeting med ponnisarna :) Bo i stuga vid sjön och jätte nära stallet där Wonder och Bailey ska stå. Samma som jag och Linda gjorde förra året.

•Vara med underbara vänner och ha världens bästa sommar!

Någon mer som ska till Falsterbo/Falun? :)


Fick nästan en hjärtattack!

Idag skulle jag ta bussen hem från stallet hem då mamma inte kunde skjutsa. Mitt busskort hade jag glömt hemma och därpå jag fixade en sån där smsbiljett. Den där smsbiljetten måste man ju ha här i Sverige eftersom chaufförerna är så fruktansvärt sura och skulle aldrig släppa på nån utan att visa busskort, biljett osv. Men tydligen var inte gud (?) på min sida idag så självklart tappar jag min telefon i backen och skärmen slocknar. Min första tanke var "Vilken tur, skärmen sprack inte!" Tar upp mobilen och försöker starta då paniken uppstår (äsch va dramatiskt jag skriver..), hur ska jag kunna åka nu då? Och ringa någon går ju inte heller om jag inte knackar på något bostadshus lite så där stressad "Hej kan jag låna din mobil?" Hur skulle de se ut? I alla fall så chansade jag att klicka för så mycket jag håller på med min telefon dagligen kan jag nog göra de mesta utan att kunna se på skärmen, så kunde ringa mamma. Säger bara ett ord "HURAMAZINGÄRINTEDE?" Visst de kan säkert fler de haha men just i de läget kände jag så. Berättade för chauffören vad som hänt och jag fick åka! Startade om telefonen och den fungera!

Får jag lov att presentera mobil a la Andersson.. Sprickorna är från en annan händelse haha!


Usch vad dålig uppdatering från min sida!

Nu är det äntligen sommarlov och jag kan hålla mig vid datorn och uppdatera. Igår var jag med en kompis och vi gick och la oss vid 6 imorse. Kändes lite på morgonen då vi skulle upp och göra iordning oss. Avslutningen började 13.30 och var i typ 40 min, kändes inte nödvändigt att gå dit.. Men, vad gör man inte för de fantastiska lärarna vi har i skolan?

Första gången jag inte förstår att de är sommarlov :)

Bilden på frukterna och sånt har jag och Erika gjort!


14 juni 2012

Känslan med sommarlov är helt fantastisk! Att kunna sova på mornarna och bara dra sig på dagarna utan att stressa, härligt! Idag ska jag till Madde igen och jag vet inte vad vi ska göra men vi kommer nog på något! Igår efter filminspelningen åkte pappa och jag till gymmet och tränade, jag var ganska trött efter så tog padda (min bästa vän) och kollade på gamla avsnitt av Project runway!

 


Första dagen

Idag är det första dagen på sommarlovet och det blev ingen sovmorgon för mig, pappa väckte mig tidigt (vet igentligen inte vad klockan var?) och frågadeom jag ville följa med till västerås och kolla på när han är med i en filminspelning, visst säger jag halvsovande och vet igentligen inte vad som gällde, men nu sitter man här och kollar på, det blev faktiskt ganska kul ändå :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3089745/images/2012/pic_206476506.jpg" class="image">


Sista skoldagen..

..som egentligen inte är någon skoldag! Ska titta på redovisningar från 8:ornas resor till Spanien, Tyskland och Frankrike typ? Sen ska vi städa ur skåpen men efter skolan igår tryckte jag och Mathilda ner alla böcker i våra väskor så vi har de färdigt, får väl göra något annat skit när alla städar sina skåp. Sen har vi blivit uppdelade i grupper och ska städa klassrummen på "längst ner planen" som inte bara vi elever har skräpat ner.


Sen ikväll sover mathilda oss mig och imorgon börjar vi 13.15 vilket då är den självaste avslutningen !!!

image description
De där är jag idag..


image description


Äntligen sommarlov

Ja vad ska man säga förutom att det är såå skönt med sommarlov ! Den här sommaren kommer bli hel grym, jag kommer för hoppnigsvis vara med Linn på midsommar, sen åker vi till Falsterbo och sen blir det Gotland osv.
Jag sov hos Madde igår och vi gjorde oss iordning och åkte tillsammans till skolan, efter skolavslutningen åkte jag några i klassen och åt lunch och sen var vi ''spontana'' och tog en buss någonstans !? haha, galen dag men super kul!

På väg till träning

På väg till träning nu med Bailey. Hans outfit är lime idag! Älskar den på honom så den blir rätt ofta.. Men såklart tvättningar emellan haha!

Igår gick jag i bostadsområdet med en fruktansvärt jobbig och pigg häst. Han blir extra taggad när man går med honom vilket är jobbigt, så igår hörde han något lite längre bort från oss och stannade och spände upp sig... Han bli storhäst med en fet nacke som ni ser på bilden som inte vill laddas upp :'D

Har ingen aning om varför jag gick med grimma när han blir så här, drar han så åker jag efter som en vante..


Svårt att gå upp utan Vakna med the voice!

Sitter nu och tittar på Vakna och äter frukost, och den blev väl typ som min middag för några dagar sen. Är så himla dålig på att äta en vetiig/nyttig och bra frukost hehe...

Idag åker jag till ett ställe och tränar med Bailey! Lite uppdatering under dagen men slutar 16 och då ska jag sitta i bilen och hämta häst i bussen och åka på en gång, och därimellan har jag nog inte så mycket tid. Kanske på vägen dit/från, vi får se :)
Kläderna från hollister..


En mörkblå


Bästavän/Bästavänner?

Jag tycker inte att man säger att man har en bästavän, i så fall bästavänner men helst bara riktigt bra vänner. Det finns en vän som jag kallar just bästavän och det är Agnes. Att jag kallar henne bästavän betyder inte att hon är den ända som är snäll, rolig, den absolut bästa osv utan mer för att hon är den enda vän jag alltid är mig själv med. Jag bryr mig inte om vad hon tycker för jag vet redan att hon tycker att jag är knäpp och jag tycker de samma om henne så då är vi kvitt. Hon är underbar på alla sätt! Vi träffas inte så ofta, vi firar nyår tillsammans och träffas när vi fyller år, de brukar inte bli så mycket mer än de men jag tror att de är de som gör att vi alltid har så roligt när vi ses. Man längtar efter varandra och har alltid saker att prata om :)

Att jag började med att jag inte gillar "bästavän" och helt plötsligt att jag bara har en kanske är lite förvirrande men det jag menar är att jag gillar inte när man får frågan "Vem är din bästa vän om du bara får välja en" och man är tvungen att bara svara ett namn. Jag skulle aldrig bara säga Agnes för jag har så många bra vänner men kanske tillägga att Agnes är en av mina närmaste och som jag sa, en vän som jag kan vara mig själv med. Kan ha lite svårt för de annars.. tyvärr! 

 


Hollister nörden har varit på hollister

Eftersom jag får massor av kommentarer som "Såklart, hollister" "Du har bara hollister kläder -.-" så tänkte jag köpa nått från nån annan butik men drogs till hollister.. Ni får se vad som ligger i påsen ikväll!


Sista lektionen

Väntar på att sista lektionen ska börja, har varit tvungen att lära mig lite grejor nu på morgonen för att bli godkänd(?) på ett prov. Förstod inte vår lärares beskrivning till mej, fick jag E men behövde komplettera, eller fick jag F men för att få godkänt behövde jag svara på 4 frågor som jag inte svarade på.. Hursomhelst har jag suttit och tryckt in info i mitt huvud om helt ointressanta saker som jag inte kommer ha någon som helst användning av i framtiden..

Ikväll ska jag, mamma, pappa och kanske min syster, stå ut med att le under en picknick med klassen. Ingen av oss tycker att de är speciellt roande.. Fast, nu är de bara en dag kvar i skolan så varför inte se skitglad ut? Tror nog att de är mamma som är minst road haha :)


Stockholm jao

Just nu sitter vi på McDonalds och kör "jag har aldrig" , skit kul ! Vi har spelat laserdome och gud va lökigt de var, haha. Nu hem och rida sen vidare mot Madde tror jag! :)


11/6

Idag börjar jag 9.30, skönt att börja veckan med lite sovmorgon. Förut började jag varannan måndag 10.30 men lärare ska alltid förstöra de roliga. Hursomhelst så är jag på väg nu till ett ställe för att ta en spruta. Vet inte om de är något att hurra över men de är skönt att ha de överstökat :)

 


11 Juni 2012

Idag börjar vi kl 9 och ska åka och spela Laserdome med klassen, kul kul :) efter skolan ska jag till stallet och det här är något jag inte har berättat men jag hjälper en tjej med hennes ponny bara för att hålla ridningen igång, jag har inte ridit på typ 4-5 månader och för ett tag sedan fick jag typ panik och var tvungen att rida.

Hej sängen!

Nu börjar kvällen lida mot sitt slut och jag har lagt mig i sängen. Har suttit i 3 timmar med en förbaskad skolgrej som ska vara inlämnat imorgon.. Suck, men nu är den färdig! Har inte så mycket mer att säga än att jag kommer somna om en cirka sisådär 10 sekunder :)

Och blogg appen har som vanligt sin snea attityd och vill inte visa några bilder..


Kvällens middag, helg underbar!

Idag fick jag bestämma middag och de blir vattenmelon med feta ost! Hur gått som helst! Och choklad och lite bubblizz.. Ibland är min mamma helt underbar! När man får bestämma själv liksom ;)

Jag tycker inte att ni ska reta mig för att melonen är lite konstigt skuren sen igår och att jag redan ätit mer än hälften av chokladen..


Fantastiska 2 dagar kvar

Har kommit hem nu och sitter på balkongen och äter melon! Det blev ingen träning idag men vi åkte iaf till täby och skaffade en klänning till skolavslutningen, det blev en mörkblå spets från hollister och jag är dö kär i den ! Imorgon är det sista dagen i skolan och vi ska spela Laserdome med klassen, det kommer bli super kul :)

 


Kardemumma

Mysigt café, nu ska jag och mamma hem och se på en utav filmerna vi hyrde igår!

image description

 


Godmorgon gott folk

I stundens hetta ligger jag i sängen och funderar på vad jag ska göra idag. Det jag kommit fram till än så länge är att ta mig ur sängen och äta frukost, jag tror jag ska med mor min till gymmet och "lyfta lite skrot" (eller vad det nu är man säger) sen ska vi vidare till Täby för att införskaffa en avslutnings klänning, jag vet att det är "sista minuten" men jag hade planer på att ha på mig något helt annat, men ändrade mig typ i fredags , så nu ska jag ha klänning :)


Zzzz...

Tänkte gå och lägga mig nu, orkar inte titta mer på tv och har ätit melon nu så känner mig som en gravid tunna.. Mysigt! Eftersom att ligga och läsa böcker inte är något för mig så får de bli gamla avsnitt på bigbrother, missade inte ett ända den här säsongen men varför inte se om dom? De va ju trots allt väldigt roligt :) Sov länge!! De ska i alla fall jag göra!


Morgondagens planer

När jag och mamma vaknar ska vi gå ut med Ragnar och sedan gå ner till ett kaffé och fika i vårt lilla centrum en bit bort... Hur mysigt som helst! Sen titta på film tror jag som vi hyrde, en chill morgon! Klockan 17 blir de markarbete/hoppning med Therese (min hopptränare) :) Har ingen hoppsadel till Bailey längre så kan inte hopp hoppa om ni förstår.
Nu ska jag ut med Ragnar och sen sätta på en till film och äta vattenmelon är min tanke!


9 Juni 2012

Jag har inte bloggat något idag för jag är så sjukt trött och har inte gjort någonting, så har inget vettigt att skriva. Men imorgon har jag lite mer planer och kommer uppdatera *flitigt*, låter helt bakvänt men lovar :)
Nej Jag drar inte i tygeln det ser bara ut så.

Jag tror Linda har glömt att hon är delaktig i den här bloggen haha!

Har inte hört något från Linda idag och inte heller har hon uppdaterat? Har hon gått och dött? Förstår att man inte alltid har lust/ork eller viljan..

Idag red igenom Lagtävlans programmet och P1:an, de gick riktigt bra! Han kändes bättre i P1:an än i lagtävlans programmet, kanske något nytt för oss?

Nu sitter jag i alla fall hemma och har precis gjort världens godaste drink till mig och mamma. De har alltid varit våran sommar drink som vi alltid har druckit! Man mortlar limeklyftor, basilika, rörsocker och hallon och sen sprite/sprit i! Fast jag håller mig till sprite än så länge i alla fall :) Nu ska jag och mamma äta och se på film, en hederlig lördagkväll så att säga!

Ni får en helt fantastisk bild på Bailey mule? Vet inte varför men älskar att ta bilder på hans mule..


"Ta inte min matsäck!"


Idag blev de träning för mig och inte för Bailey

Idag kom Emelie hem till mig för att styrketräna mig som vi ska börja med nu :) Inte bara Bailey som behöver träna! Emelie kommer hem till folk för att träna och specialiserar sig för häst människor som behöver träna sig i rygg och bål. De gick jättebra och jag är tydligen väldigt stark va hennes kommentar. Så klen är jag tydligen inte, haha!

Baileys träning idag har jag inte lagt upp en, de är ju lördag.. Ska ta de lugnt!

Bilderna är tagna på samma ställe, den gråa är min förra som jag sista gången kramade om innan han avlivades.. Andra är på Bailey när jag var på ett litet tränings läger hos min tränare med Linda :)


Dagens ridpass och för skoj skull "outfit"

Dagens ridpass för tränare gick jättebra! Riktigt bra faktiskt :) Ibland flyter de på och allt känns bra, andra dagar är allt fel och hästen är spänd.. Idag var de en "allt flyter på och allt känns jättebra" dag. Mysigt att komma hem efter en sån dag och lägga sig i soffan utan dåligt samvete för att man har varit grinig på hästryggen eller liknande..

Dagens outfit var vit, älskar vitt på mörka hästar!

Träns: Stübben
Sadel: Amerigo.. Såklart ;)
Schabrak: Hööks säkert..
Benlindor: Schockemöhle

Hjälm: Champion
Ridbyxor: Pikeur
Stövlar: Mina älskade königs, finns inga bättre stövlar!


Ett års jubileum!

Idag har jag haft min lilla Bailey i ett år på pricken, eller iaf om några timmar.. Kommer ihåg kvällen när jag satt i stallet och hörde En lastbil komma vid 23... De var hästbussen där Bailey stod! Han hade rest från Skåne och resan hade tagit 9 timmar, så han var ju ganska svettig.. Ni får fler bilder ikväll för appen är inte på humör..Jag får panik när jag inte kan ladda upp bilder, fast å andra sidan sitter jag i skolan och där finns de ingen mottagning till yttre världen..

Tjohoo!! De gick att ladda upp bilder helt plötsligt!!

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

 


Skola

Har mer eller mindre sovit fram till nu, skönt. Idag i skolan ska vi städa ur skåpen och skrapa tuggumin under bänkarna, känns inte så kul. 
Jag vet att jag har ett stort ego men jag bjuder på mig själv iaf.

Samma gamla visa

Tänk att jag har gått upp samma tid, gått ner och ätit frukost, gått och klätt på mig kläderna till skolan, fixat hår och smink i hur länge som helst nu i samma ordning. Alltid samma! Därför ska de bli så himla skönt att avsluta den där hemska banan, för ingen är väl gjord för att gå upp 6? I alla fall inte i min familj... :) Förutom att sitta och klaga på att jag inte är gjord för att gå upp tidigt som de flesta barn inte är så är det ju fortfarande fredag, vilket innebär ingen skola imorgon! För några månader sen satt jag "Åh snart är de sommarlov!" Men nu då? Nu är det 3 skoldagar kvar, och vad gör vi på dom? Spelar spel... Kan bara säga, JIPPIE!!

Lite bilder från min och Baileys uteritt igår! Roliga bilder, en där man ser öronen som är så intressant.. Och en där han ser ut som en fet flodhäst pga vinkeln.. Varsågoda och njut!


Kvällspromenix

Är ute på en liten promenad med Ragnar nu :) Går med dunjackan i högsta hugg, usch va kallt de är! Och inte nog med att de är kallt så är jag jättetrött. Borde sovit nu tycker jag eftersom jag är så mega trött på morgonen.. Men så blev det inte!

Ni får unna er en helt underbart fantastiskt vacker bild tagen av min telefon från kvällens promenad!


Linda goes IQ ?

HAHAHAHA.. känner mig såå intelligent när jag river ner en gardinstång och tappar bort den längsta delen som är typ 1,3 m hahah.
Har iaf gått 5 km för att röra lite på mig, känns så surt att jag inte har hunnit eller kunnat träna på några veckor pga mina knän och nu har jag åkt på någon mini förkylning. Aja borde kunna sätta igång ganska snart, om inte så gör jag det iallafall. Just nu sitter jag och kollar på Hawaii five-O som den nörd jag e och gottar mig med tanken av att vi börjar 10.30 imorn !

En lektion kvar..

Just nu sitter Madde och jag och väntar på att tiden ska gå lite fortare, vi har bara en lektion kvar sen slutar vi ^^ jag har faktiskt inga planer på vad jag ska göra sen, nu har man ju inga läxor och sånt som måste göras så tror jag ska ut och röra på fläsket istället.


Koncentrerad flicka!

Smart som min vän är har hon glömt att idag var den sista dagen att lämna in ett "skolarbete". Gör man den inte får man inget betyg så nu sitter hon här, koncentrerad och skriver så pennan glöder.. Eller kanske inte direkt :) Men, smart som jag är hade jag redan lämnat in den, woho!

Fick precis reda på att nästa lektion är inställd! Hur awesome är inte de? Då är de bara teknik, matte och So kvar.. Bara att härda ut..

Hur kul har man inte med sina vänner?


Koncentrerad?

Smart som min vän är har hon glömt att idag var den sista dagen att lämna in ett "skolarbete". Gör man den inte får man inget betyg så nu sitter hon här, koncentrerad och skriver så pennan glöder.. Haha!

Jag och Erika för några dagar sen :)


Godmorgon

Just nu är jag på väg till min sista riktiga skoldag, det känns sååå bra! Det är skönt oxå att det är molnfritt och sol, hoppas det här vädret håller i sig fram till skolavslutningen på tisdag !


Uppe med tuppen!

Haha vilken töntig rubrik..!

Nu ska jag försöka dra mig upp ur sängen och gå och äta frukost. Ställer alltid klockan mycket tidigare än vad jag behöver, älskar att ha mycket tid över och titta på tv osv.
Idag efter skolan ska jag åka till stallet och antagligen skritta ut och klättra lite :)
Juste, för er som inte vet vem som skriver inläggen står de vid tid och datum, Linn eller Linda!


Inte långt kvar..

Nej, nu är de inte långt kvar till sommarlovet! Nästan så man får ta och nypa sig själv lite i armen för att förstå att de är sant.. De va inte längesen man satt första dagen i skolbänken efter sommarlovet och fick nya scheman och grejor! Oj va pirrigt de va :) Den här gången efter sommarlovet kommer jag åka till Thailand med mor min och bo där i 10 veckor och gå i en svensk skola på Koh Lanta! Så underbart! Tänk att sitta på stranden och njuta av att alla i Sverige skottar snö medans jag får borsta bort sanden mellan tårna.. Haha underbart!

Men nu kära folk tänkte jag gå och sova! Lång dag i skolan imorgon och jag har en häst att ta hand om på kvällen! Se där se där, han behöver också tas hand om :)

Jag och min helt underbara ponny på bilden!


Nystart!

Nu hoppas vi att ni är lika taggade på att bloggen startas upp igen som vi är!
Vi hade så mycket i skolan en period då de var svårt att hinna uppdatera, och hur kul är det att läsa en blogg som uppdateras en gång varannan dag? Vi förstår att ni svara nej på den frågan.
Och fler saker ni kanske inte svarar nej på, men undrar är säkert varför det är en apelsin i vår "header" och de är nästan så att vi frågar oss själv de.. Vi ska fixa en header när vi har tid, för skolan är inte riktigt slut än och vi har inte all tid i världen, än :) Hoppas ni säger till fall ni vill veta nått om oss, om vår fritid, ifall ni har tips på vad ni vill läsa, vad är roligt/tråkigt att läsa om? Vem vill läsa om saker som är ointressant, de är gratis att tycka! Ni har ju fortfarande våra presentationer lite längre ner om ni känner för att läsa dom igen eller ifall ni har glömt vilka vi är...haha! Och ni får ta allt med en nypa salt, och inte ta allt allt som skrivs på blodigt allvar som vissa verkar göra..

Juste, vi ska åka ner till Falsterbo tillsammans i sommar! Någon mer som ska dit eller har varit där? Hur var det?


 




RSS 2.0